Novi Sad
19.02.2013.
07:25 > 08:22
Pedijatri novosadskog Doma zdravlja noću će dežurati još mesec dana, nakon čega će brigu o mališanima preuzeti Zavod za hitnu medicinsku pomoć, odlučilo je Ministarstvo zdravlja na sastanku u Beogradu.
  • 18.02.2013 15:23
    Lepo zvuči ....
    .... što u Novom Sadu jedino u lekare Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imaju puno poverenje i pedijatri i lekari opšte medicine i lekari službe kućnog lečenja DZ Novi Sad !!! Manite se poverenja zaposlite još ljudi. Prebacujući odgovornost za lečenje Vaših pacijenata,na leđa zaposlenih u ZZHMP Novi Sad izbegavate da platite dežurstva pedijatrima, kućne posete izabranim lekarima, a novih ljudi u Zavodu ni na vidiku. Važno je samo ograditi se i reći:" Ako je hitan slučaj ,pa pozovite hitnu pomoć!". A roditelji i nezdovoljni pacijenti i dalje ćute....
  • Andrija Šrek

    18.02.2013 15:04
    ...
    Rešenje?
    Hmmmm....
  • mislilac

    18.02.2013 14:42
    povezane vesti
    mislilac - pare su problem!
    Novi sad je u vreme intenzivne izgradnje imao novca i da policiji kupuje službena vozila, a danas kada čitamo o aferama "nova atobuska stanic", "Kelvin"... nema para ni za noćno deržurstvo pedijatra!
  • jo

    18.02.2013 14:02
    Vest
    Malopre sam pročitao vest za Danicu devojku za koju ova raspala država nije imala 130 hiljada evra da operiše srce i koja je danas preminula.A onda čitam kako se ovi golo...ani koji sebe nazivaju medicinskim radnicima preganjaju ko i kad treba da leči decu.I onda se zapitam da li bi tako postupali da treba svoje plate da zarade na tržištu a ne da vise na budžetu i gde ovu cifru koja je trebala za operaciju dnevno pojedu i popiju na račun budžeta
  • marija

    18.02.2013 13:49
    pedijatri
    Neverovatno, kako napisan tekst odnosno kakvo obrazlozenje je dala doktorka iz Doma zdravlja.U nocnu pedijatrijsku ambulantu ne dolaze urgentna stanja, ta stanja je i do sada radila Hitna pomoc!Ono zbog cega najcesce dolaze u nocnu pedijatrijsku ambulantu ne rade niti po zakonu mogu da rade specijalisti urgentne medicine!Mislim da su nadlezni u gradu i pokrajini ovom problemu pristupili krajnje amaterski nisu se upoznali sa problemima koji mogu nastati ako se to prebaci u hitnu pomoc i da ce neduzni mali pacijenti najvise ispastati!I ako predu pedijatri iz doma zdravlja nema "rezevnih" pedijatara!CISTA IMPROVIZACIJA!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna